Wat is Hyaluronzuur?

29-12-2021

Wat is het?

Hyaluronzuur wordt al jaren gebruikt in anti-aging huidverzorging. Hyaluronzuur is een suiker en valt daarom onder de lichaamseigen glucose bouwstenen. Deze bouwstenen zijn nodig om de huid soepel en elastisch te houden. Het is in staat om tot 1000 maal haar eigen gewicht in water vast te houden en dus ondersteuning geeft bij het herstel van de vochtarme huid.


Waarom?

Hoe ouder je wordt, hoe minder elastisch en stevig je huid wordt. Dit komt omdat de lichaamseigen stof hyaluronzuur in steeds kleinere hoeveelheden in het lichaam voor komt. Wil je je huid verbeteren en voorkomen dat je huid verslechterd? Crèmes en serums met hyaluronzuur houden de huid vochtig, stevig en elastisch. Het is belangrijk dat je huid een handje helpt, iedereen zou een serum moeten gebruiken! Een serum zijn geconcentreerde voedingsstoffen, met een serum heb je meteen resultaat, met een creme niet. Een serum bevat kleine moleculen waardoor het makkelijk opgenomen kan worden in je huid. In deze blog zie je het product van MEDIK8 de ' Hydr8 B5 '. Dit is een snel absorberend serum en verzacht lijntjes en rimpels direct. Hydr8 B5 werkt op meerdere niveaus om water naar de huid te trekken en te binden, een product dat beloofd wat het moet doen! Voor de extra vochtarme/droge huidjes onder ons, hebben we ook nog de ' INTENSE ' voor extra veel comfort.


Goedkope skincare

Weet je wat het verschil is met goedkope skincare en professionele producten in een schoonheidssalon? Ten eerste het advies! Ik verplaats mij in jullie, je gaat naar een drogist en kijkt naar een heel groot schap met verzorgingsproducten. Zo veel keus, zo veel namen, waar wil ik aan werken... Pfff, laat ik maar de anti-aging pakken, daar kan ik immers nooit vroeg genoeg mee beginnen! Daar ga je dus al.. veel huidproblemen worden veroorzaakt door vochttekort in de huid, roodheden, huidbarierre die kapot is waardoor je puistjes en onzuiverheden hebt. Wanneer je zonder advies aan een product begint kan het zijn dat je helemaal in de verkeerde volgorde werkt en het je dus of geen resultaat oplevert, of het wordt erger! Dat wil je niet! 


Ook is het zo dat wanneer je naar een specifiek ingrediënt kijkt: Hyaluronzuur dus. Wanneer er een hele kleine hoeveelheid aan toe is gevoegd, mag het al vermeld worden op het etiket. In goedkope skincare zit zodanig weinig van het juiste ingredient dat het niks doet voor je huid, of het is een goedkope samenstelling (grote moleculen) wat je huid dus niet in kan! Uiteindelijk is het weggegooid geld, geen advies, geen doelstelling, geen resultaat.. Gun jezelf advies & kwaliteit van een specialist!